Fra elevløn til Danmarksmester i Road Racing – Q&A med Kim Mathiesen

Kim Mathiesen med sin kæreste Malou, sin Yamaha R1 og pokalen for sit danmarksmesterskab

Læs med i vores Q&A interview med Kim Mathiesen, hvor han fortæller om hvordan han har formået at dyrke Road Racing sporten på en elevløn, hvordan han forbereder sig mentalt og fysisk til løb, hans største udfordringer og præstationer, og hans råd til andre unge, der ønsker at dyrke sporten.

Han deler også hvordan hans investering i en Ohvale GP-0 har forbedret hans træning og præstation i sporten, og hvordan Road Racing er blevet en stor del af hans liv og personlige udvikling.

Her kommer 10 hurtige spørgsmål, efterfulgt af Kim’s svar:

 

Q:
Hvad inspirerede dig til at prøve Road Racing?

Kim Mathiesen:
Det var egentligt ret tilfældigt, lang historie kort, købte jeg en kammerats road racing cykel til en pose slik, og startede så efterfølgende, derefter tog det fart. Jeg har dog altid været kæmpe fan af race på to hjul, og skal man have en højhastighedssport som er til at komme til for penge, så er det road racing. 

 

Q;
Hvordan har du råd til at dyrke Road Racing sporten på en SU?

Kim Mathiesen:
Jeg har altid været rigtig god til ikke at klatte mine penge væk, samtidigt er jeg en MEGET nærig vestjyde. Men min SU dækker faktisk kun mine personlige udgifter. Jeg har et fritidsjob i weekenderne som er meget fleksibel, så jeg har mulighed for at have fri til løbs weekenderne. Dog har jeg nogle fantastiske sponsorer som er en stor støtte til sporten!

Q:
Kan du beskrive, hvordan du forbereder dig mentalt og fysisk til at konkurrere i Road Racing?

Kim Mathiesen:
Jeg ser gerne YouTube videoer på den pågældende bane ugerne op til, jeg tænker meget over bane layoutet. Ved ankomst til banen SKAL jeg gå en trackwalk, for at få fornemmelsen af banen. Kroppen er mere eller mindre altid klar, jeg løber hver anden dag, og dyrker MuayThai næsten hver dag. Jeg går meget op i hvad jeg indtager af diet ugerne op til løbs weekenden.

 

Q:
Hvad har været din største udfordring indtil videre som Road Racing kører?

Kim Mathiesen:
Det har helt sikkert været mine to løbs weekender på hhv. Jyllands ringen og Ring Djursland. Jeg havde aldrig kørt på banerne, og måtte derfor bruge meget tid på YouTube for at få en fornemmelse af bane layoutet. Men jeg fik rigtig mange gode tips og tricks af Michael Møller Pedersen. Jeg skulle bruge begge mine tidtagninger på at lære begge baner og kende hvilket var besværligt, da tidtagningen er noget af det vigtigste.

Q:
Hvordan har dine erfaringer fra Motocross hjulpet dig i Road Racing sporten?

Kim Mathiesen:
Erfaringen har man til dels kunne tage med videre. Motorcyklen er bare tungere og kører stærkere. Men helt klart en fordel at have kørt motocross inden da man bliver dus med balance, samt forståelse for cyklernes funktion.

 

Q:
Hvad har været din største præstation indtil videre som Road Racing kører?

Kim Mathiesen:
Da jeg vandt Danmarksmesterskabet i Rookie-1000 klassen i 2022.

Q:
Hvad er dit ultimative mål inden for Road Racing sporten?

Kim Mathiesen:
Jeg vil rigtigt gerne efter endt uddannelse, deltage i nogle internationale løb serier.

 

Q:
Hvilke råd vil du give til andre unge mennesker, som ønsker at dyrke Road Racing og som måske ikke har meget mere end en elevløn at bruge?

Kim Mathiesen:
Lad vær med at køb noget som er for dyrt. Tag afsted på Track Days, og gør som jeg tag imod de gode råd som de “lokale” giver. Deltagerne er altid klar med en hjælpende hånd, det er der ingen tvivl om. De “færreste” i den tohjulede verden går med sky klapper.

Kim er altid afsted med sin kæreste Malou, som på banerne hjælper Kim med alt det praktiske i pitten, forplejning m.m.

Q:
Hvordan har din investering i en Ohvale GP-0 forbedret din træning og præstation i Road Racing?

Kim Mathiesen:
Træningen på Ohvale er billigere og lettere tilgængeligt end på de store maskiner. Alene derfor bruger jeg meget tid på Ohvale, da man kan tage erfaringen med over på den store. Træningen på Ohvale, har spillet en stor rolle i min præstation for min 2022 sæson.

 

Q:
Hvordan har Road Racing sporten påvirket dit liv og din personlige udvikling?

Kim Mathiesen:
Road racing er blevet en så stor del af hvad og hvem jeg er, at jeg faktisk ikke vil kunne undvære det.

Bestil din nye Ohvale i dag:

GP-2 190 - BLACK - REVERSE GEAR, 38mm FO(03.GP.ME0BL2RG)
56.999,00 kr.Inkl. moms.
På lager hos forhandler, kontakt os for levering
GP-2 190 - PERS. - REVERSE GEAR(03.GP.ME0PP1RG)
49.999,00 kr.Inkl. moms.
levering 4 - 8 uger

Kurv

Log in