Q&A: 10 hurtige med Oliver Svendsen  – IDM SSP300

Oliver svendsen inden træning i IDM

Oliver Svendsen på 19 år bor i Låsby tæt på Silkeborg, og er en af vores store unge Road Racing talenter.

På banen har han en ukuelig fightervilje, og man kan se ilden i øjnene på ham, gennem hjelmens mørke visir.

Oliver Gør sig positivt bemærket på den internationale scene, ved det internationale tyske mesterskab (IDM) i supersport 300 klassen, hvor konkurrencen er hård!

Imellem løbene, bruger han meget tid på træning og forberedelse til konkurrencerne, blandt andet på ryggen af en Ohvale 110 Automatic, som bliver presset til grænsen, og indimellem også over grænsen!

Når han ikke forbereder sig til næste løb, er han i lære som automekaniker.

Her kommer 10 hurtige spørgsmål, efterfulgt af Olivers svar:

 

Q:
Hvordan startede du med at køre MiniGP, og hvordan tror du, at det har hjulpet dig med at udvikle dine kørefærdigheder?

Oliver Svendsen:
Startede i 2014, på Honda NSF100, ved at jeg kørte motocross før, og min far ikke gad at vaske maskinerne mere, og jeg så skulle prøve noget nyt, som var Road Racing – mini har helt sikkert hjulpet mig med at kunne føle “fejlene” på en cykel, og kunne forklare hvordan cyklen skal justeres og hvad der skal til!
Kørestilen har MiniGP klart hjulpet med, ved at jeg altid har skulle ramme hvert et sving og punkt perfekt, for at kunne følge med!

 

Q:
Hvad er den største udfordring, du har mødt i din karriere indtil videre, og hvordan har du overvundet den?

Oliver Svendsen:
Min største udfordring var 2021 hvor jeg kørte for Yamaha, hvor jeg havde en  cykel der ikke kunne følge med i halvdelen af sæsonen, cyklen var presset helt ud, så hvert et sekund lå jeg 120% presset for at følge toppen, hvilket gjorde der var mange store styrt, og et stort styrt i most som resulterede i at det var svært at huske ting, og derfor havde jeg et par uger væk fra alt med 2 hjul og kun styrke træning, som gjorde mig og mit mindset stærkere!

Q:
Hvordan forbereder du dig mentalt og fysisk før et løb i SSP300-klassen?

Oliver Svendsen:
Har en coach (Tommy schröter) jeg snakker med inden race weekenden, har en coach på banen, jeg sidder og fokuserer på den perfekte omgang og visualiserer den inde i hovedet inden jeg skal ud og køre, jeg strækker ud 45 min før udkørslen!

 

Q:
Hvad er den største forskel mellem at køre en MiniGP og en SSP300 motorcykel, og hvordan har du tilpasset dig den større motorcykel?

Oliver Svendsen:
Kraften og størrelsen, jeg forsøger at holde fokus på at det er samme størrelse og jeg kan presse cyklerne lige meget

Oliver træner mellem løbene på Ohvale 110 automatic

Q:
Hvordan ser din træning rutine ud, og hvad fokuserer du på for at forbedre dine kørefærdigheder?

Oliver Svendsen:
Alle hverdage efter arbejde kører jeg i fitness og træner kondi og styrketræning. Jeg fokuserer på at hårdt arbejde også giver resultater i sidste ende.

 

Q:
Hvordan har din rejse været fra MiniGP til SSP300-klassen, og hvordan har du udviklet dig som kører?

Oliver Svendsen:
Hver gang vi har vundet noget har vi rykket videre, og da jeg vandt et race i Thy i miniGP, rykkede vi for at finde stedet hvor vi har skulle kæmpe endnu hårdere for sejren, og i idm ssp 300 har vi kæmpet i 3 år nu, og vi ligger i toppen, men sidste sving afgøre hvem der er heldig at stå på podiet, da konkurencen er så tæt!

 

Q:

Hvordan påvirker din karriere og træning dit personlige liv, og hvordan balancerer du de to?

Oliver Svendsen:
Det er svært som ung at droppe venner og fester og hvad der nu ellers er sjovt, men alting handler om den måde man tænker på tingene, jeg tager selv til fester og i byen, men med en cola i hånden i stedet for alkohol, og så har vi alle stadig en hyggelig aften, og det respektere mine venner også! Så jeg balancerer det, ved at tænke på byturene som en gode, hvor jeg sagtens kan have det sjovt uden alkohol.

Q:
Hvordan ser din fremtid ud inden for motorsport, og hvad er dine langsigtede mål og ambitioner?

Oliver Svendsen:
Der går lidt snak om at SSP 300 klassen er for farlig i vm-sammenhæng, da mange af kørerne er meget unge og tager nogle store chancer. derfor er vi bange for den lukker ned, så vi forsøger at finde frem til hvad næste skridt skal være!
Min drøm er at kunne leve af sporten, jeg har ikke en drøm om MotoGP, men blot at kunne leve af det jeg mest brænder for!

  

Q:
Hvordan ser din forberedelse og træning ud i forbindelse med dit deltagelse i det internationale tyske SSP300 mesterskab?

Oliver Svendsen:
I år har vi fået flere vm-kørere ind i IDM, så i år træner jeg ekstra hårdt, forbereder mig ekstra meget, og jeg vil kæmpe for toppen! Da jeg ved at jeg har farten til at være på podiet, men endnu ikke har fået mulighed for at bevise det!

 

Q:
Hvordan påvirker din erfaring i MiniGP dine præstationer i SSP300-klassen, og hvordan trækker du på denne erfaring for at forbedre dig selv som kører?

Oliver Svendsen:
At kunne smide en cykel ind i svinget, ligge med kroppen over curben, at kunne være forberedt på bagenden gir’ sig, alt dette har MiniGP hjulpet mig med at forbedre, og på denne måde gør det mig en bedre og mere forberedt kører.

  

  

Har du lyst til at følge med i Oliver’s karierre, kan du følge med her:

Hjemmeside: https://www.oliver-svendsen.com/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063497951227

Instagram: https://www.instagram.com/69oliversvendsen/

Youtube: https://www.youtube.com/@oliversvendsen695

Tiktok: https://www.tiktok.com/@oliver69svendsen

Bestil din nye Ohvale GP-0 110 Automatic i dag:

MY2020 110 A BLACK automatic(01.GP.AE2BO1.20)
33.799,00 kr.Inkl. moms.
levering 4 - 8 uger
MY2020 110 A CUSTOMIZED automatic(01.GP.AE2PP1.20)
33.799,00 kr.Inkl. moms.
levering 4 - 8 uger
MY2020 110 A WHITE automatic(01.GP.AE2WH1.20)
33.799,00 kr.Inkl. moms.
På lager hos forhandler, kontakt os for levering

Kurv

Log in